wow !Institut ideologické indoktrinace # texty? «

Vo čáře

Autor: Artur Hunzwi Pokorný & Oblast: Akce Perverzního Realismu

Gómete ten šrumec, když raky na Čáře hrnó k patnáctce? Šaliny cinkajó jak potróblý, hotové šaškec. Štatlaři hrnó šmirglem do štatlu z hokny - vysadit ňáké ten dlabanec a škopek k tomu. Když borec buší sotva zoncna začne rumplovat, tak chytne řádné módr. Hlavně, aby chálka nebyla levá.

V tu dobu se na Čáře taky upeče lecjaká filcovačka - štatlaři už gómó, jaký tunely na koňu valit. Motajó se kolem tech knödl jak doktor Špína kolem kontyša. Vysomrujó válec, hodí bleska, ňáký to maso story v hantecu, pak se s ňó šmrcnó do paluše, jakých só kolem Čáry mraky, narvó chechtáky do džukálu, hodí do placu lampu červa nebo ńáký to bahno, zlatý marlboráče, zakólčí si, někdy taky zabékajó při kajtře no a pak hlásí bleskovku na kér do betle, podlábit kocóra. Jen si musijó dát bacha, aby s ňó neufachčili šropála, to by měli po lochecu a vo kólčení na Čáře žádné hantec, vo tom by mohli gómat akorát tak v domašově nad brčó, s goldnovým kódrem na pastelce a s prázdnó šrajtofló.

Hakl krén bévá, když se na Čáře strhne mlata, to jeden může kópit pecku do vany nebo do repráku a doklapat za staró s rozkopaným cemrem a monclema pod auglema. Však na Čáře šontají všelijaký somráci a čórkaři.

Největší pakárna je s pokérovanýma fetošama, co majó čokly, hára jak paka, v mantlu lampu téčka, v hubě špinku zelí a v řepě brajgl z toho všeho sajrajtu. Somrujó bůry na lupeň, že musijó pali ze štatlu. Správnýho štatleře ale jen tak vo love nevobtáhnó, ani vo bůra, ani vo dekovó fusku. Lepší je táhnót bahno na roli, než se s něma ternovat. A nebo skočit do šaliny a pila pali do Bastru na Prygl, hodit si grilku na dečmenu, i když pryglovskó vasrůvku nemůžó cajzli ani čut.

Když už sem ty cajzly nakósl, na Čáře je s nima děsná čuryna. Motajó se tam s tym máklým práglovským hantecem, úplně v gébišu, negómó ani čus bus. Ve štatlu krtek nehrne, konopek z Práglu jenom valí baterky.

Tak to sem pohantýroval vo Čáře, když raky hrnó k patnáctce. Už to gómete, štatlaři?


Jít zpět nebo vypsat: Artur Hunzwi Pokorný & Akce Perverzního Realismu nebo vše